Cunstruction Luke Besley K5L Zb Rspds Unsplash

In de Flash van dinsdag 1 oktober kondigden onze collega's van Embuild aan dat de betaling van de rustdagenvergoeding aan de arbeiders PC 124, eind dit jaar, anders zal verlopen.
In het verleden ontving de werkgever hiervoor attesten die hij aan zijn arbeiders moest overhandigen. Om de betaling te bekomen moest de arbeider het attest indienen bij zijn vakbond of PDOK.

Vanaf de betaling van de rustdagen 2024 zal de werkgever geen attesten meer ontvangen. De arbeiders die aangesloten zijn bij een vakbond zullen onmiddellijk door hun vakbond betaald worden op basis van de informatie die Constructiv hen bezorgt via het digitaal platform ‘Intersyndicale’. Enkel de niet aangesloten arbeiders zullen in de loop van de maand december nog een attest toegestuurd krijgen dat ze bij PDOK of een vakbond moeten indienen voor betaling. Het attest wordt door Constructiv rechtstreeks aan de arbeider toegestuurd en passeert niet meer langs de werkgever. De werkgever ontvangt in de loop van de maand december wel nog een overzichtslijst van zijn arbeiders die recht hebben op een vergoeding.

Deze nieuwe procedure zorgt ervoor dat de werkgever niet meer belast is met de administratieve behandeling van de attesten rustdagen voor zijn arbeiders.

De werkgevers zullen begin oktober, samen met het jaarlijks dotatieoverzicht van Pensio B, een Contructiv Flash ontvangen waarin de nieuwe procedure wordt uitgelegd.


Bron: Flash Embuild van 1 oktober 2024 en het nieuwsbericht van Constructiv.