Deze opleiding is onderdeel van HR voor de bouw.

Als HR-medewerk(st)er wordt u regelmatig geconfronteerd met tussenkomsten in de samenwerking tussen mensen in bedrijven. Er is een escalerend conflict, iemand heeft een onaanvaardbare daad gepleegd, bepaalde mensen houden zich niet aan gemaakte afspraken, enz … Hierdoor komt u meermaals in een situatie terecht, waarbij een gespannen sfeer bestaat met één of meerdere mensen en waarbij u dient tussenbeide te komen.

In de voormiddag gaan we het belangrijke aspect van ‘assertiviteit’ grondig in kaart brengen teneinde meer assertief te kunnen communiceren.

Deze materie zullen we doorweven met enkele oefeningen op herkenbare situaties. Uw assertiviteit zal immers een heel belangrijke katalysator zijn om de situatie duidelijk te kunnen communiceren en de ‘moeilijke’ boodschap, op een correcte manier met impact te kunnen brengen. Hiervoor behandelen we een aantal technieken die het brengen van de ‘moeilijke’ boodschap op zich zal vereenvoudigen. Vanzelfsprekend pakken we daarbij ook de mogelijke reacties van de ontvanger van de boodschap aan zoals : sterke weerstand, ontkenning en zelfs het mogelijke gebruik van emotionele chantage.

Met deze gesprekstechnieken gaan we vervolgens in de namiddag aan de slag met het brengen van een bijzondere vorm van ‘moeilijke’ boodschap, zijnde het ontslaggesprek. Belangrijk hierbij is om (zeer) goed voorbereid te zijn, de juiste feitelijke redenen voor het ontslag te kennen inclusief de eventuele geschiedenis van de reden voor het ontslag. Om dan de beslissing feitelijk en dus niet emotioneel, absoluut duidelijk te kunnen overbrengen. We gaan dit inoefenen d.m.v. een aantal cases en rollenspelen, waarbij we meerdere aanpakken kunnen uitproberen en in kleine groepjes deze gesprekken ook voorbereiden.

Na het volgen van deze 1-daagse opleiding zal u deze bijzondere vorm van ‘moeilijke’ gesprekken met meer rust en zelfzekerheid, kwalitatiever kunnen doorvoeren. Boeiend en onmiddellijk toepasbaar voor iedereen, met veel interactie vanuit ieders eigen praktijkervaring en persoonlijkheid.

Docent : Eric Van de Voordt – Notabene International

Belangrijk

Het volledige inschrijvingsgeld is verschuldigd, indien;

  • u laattijdig annuleert (zie annulatievoorwaarden)
  • u afwezig bent voor de opleiding

Max. 2 deelnemers per bedrijf

Praktische informatie

Datum: 03/06/2024
Tijd: 09u00 - 17u00
Volzet
Theodoor Van Rijswijckplaats 7, 2000 Antwerpen (bekijk op kaart)

Meer informatie

Organisator:
ORBISS vzw
0407625771

Opleidingsverantwoordelijke:
Dries Luyts
Hoofd juridische dienst
dries.luyts@orbiss.be
+32 14 490 559

Opleiding op maat?

Liever een opleiding op maat van jouw bedrijf? Vraag een offerte aan en we werken samen een voorstel uit!