Image From Rawpixel Id 387105 Jpeg

In onze bouwsector zijn er tal van maatregelen die door de bedrijven genomen moeten worden ter bescherming van het gehoor van werknemers.

Zo veroorzaakt het gebruik van werktuigen, machines en draagbaar elektrisch of pneumatisch gereedschap vaak veel lawaai.

Diezelfde werktuigen, machines en gereedschappen brengen ook trillingen voort. Afhankelijk van hun sterkte en het aantal blootstellingsuren kunnen geluid en trillingen de gezondheid schaden. Ze zijn erkend als oorzaak van beroepsziekten.

Constructiv staat op dit vlak de bouwondernemingen bij. Via de website www.constructiv.be - Welzijn en de databank www.buildingyourlearning.be kan je als bouwonderneming een uitgebreid overzicht terugvinden van alle maatregelen die je op het vlak van het Welzijn op het Werk dient te volgen.

Meer specifiek vind je in het Constructiv dossier 152 een volledig overzicht terug van de verschillende maatregelen die je als bouwbedrijf moet treffen om de nefaste gevolgen van lawaai en trillingen op de gezondheid te voorkomen, zoniet in te perken.

Meer nieuws