Fruit Met Maaltijdcheques

Een aantrekkelijk en competitief loonpakket uitwerken op maat van uw werknemers is een uitdaging waarmee de dag van vandaag elke onderneming kampt. Om dit zo voordelig mogelijk te kunnen doen, moet er gekeken worden naar extralegale voordelen. In het kader hiervan kan het gebruik van verschillende vormen van cheques een mooi voordeel opleveren voor u en uw medewerkers.

Maaltijdcheques zijn de klassiekers onder de extralegale voordelen. Vrijgesteld van RSZ-bijdragen en belastingen zijn ze een fiscaalvriendelijke manier om uw werknemers te belonen. Als werkgever kan u maaltijdcheques toekennen met een maximale waarde van 8 euro en per werknemer mag u zoveel maaltijdcheques toekennen als het aantal dagen waarop de medewerker effectief werkt.

Een bijkomend extralegaal voordeel zijn de ecocheques. In veel paritaire comités zijn hieromtrent reeds sectorale afspraken gemaakt. Per jaar mag een medewerker 250 euro aan ecocheques ontvangen en dit vrijgesteld van belastingen en sociale lasten.

Indien u wenst te gaan voor een volledig optimalisatie zijn er ook nog de cadeaucheque en de sport- en cultuurcheque.

Visual Loonoptimalisatie

Maken maaltijdcheques bij mijn concullega’s vaak een onderdeel uit van het salarispakket? Op deze, en veel andere vragen, geeft ORBISS, hét sociaal secretariaat voor de bouw, en Embuild Antwerpen een gepast antwoord.

https://orbiss.be/reserveer-uw-salarisboek

Heeft u concrete interesse in het gebruik van cheques, neem dan een kijkje op de website van onze partner.

https://www.monizze.be/nl/