Social Media Orbiss

Weet u wanneer uw zieke arbeider recht heeft op gewaarborgd loon? Hoeveel de mobiliteitsvergoeding bedraagt en voor welk traject dit telt? Wat geldt als dringende reden voor ontslag? En of uw medewerkers mogen werken op zaterdag of zondag?

Als werkgever weet u dat bij de tewerkstelling van arbeiders heel wat komt kijken. Daarom maakte ORBISS, in samenwerking met Confederatie Bouw Provincie Antwerpen, voor u een handboek dat u wegwijs maakt in de personeelsreglementering. Een leidraad bij het tewerkstellen van arbeiders in de bouwsector dat dankzij tal van voorbeelden, praktijktips en schematische voorstellingen, een praktisch werkinstrument kan zijn voor u en uw medewerkers.

Altijd up-to-date!

De regelgeving blijft evolueren. Daarom bezorgen we u bovenop het boek een jaar lang updates. Zo heeft u steeds de meest recente reglementering binnen handbereik.


COVID-19

2020 was een bijzonder jaar. De regelgeving wijzigde dag op dag en nieuwe wetten werden uitgeschreven. Zelfs in 2021 is de invloed van Corona op onze regelgeving voelbaar. Omdat dit een bijzonder specifieke situatie is, werd deze wetgeving niet opgenomen in het handboek. We brengen u op de hoogte van de wijzigingen via afzonderlijke mailings en onze social media kanalen.


Bestel het handboek

Het handboek kan aangekocht worden aan €25 (excl btw)* per boek. Laat uw gegevens achter en wij versturen u dit per post. Betaling gebeurt na ontvangst van onze factuur.

Wenst u meerdere exemplaren te bestellen? Dat kan. Neem hiervoor contact op met ellen.keteleer@embuild.be.

* Klanten van ORBISS krijgen 1 handboek per onderneming gratis.

Auteurs

  • Mario Robberechts | Mario Robberechts is sinds 2008 directeur van het sociaal secretariaat ORBISS. Voorheen was hij gedurende 21 jaar adviseur in sociaal recht bij de Confederatie Bouw Provincie Antwerpen.
  • Ellen Keteleer | In 2007 startte Ellen Keteleer bij de Confederatie Bouw Provincie Antwerpen als juridisch adviseur in bouwrecht en overheidsopdrachten. Sinds 2017 legt ze zich toe op sociaal recht, waarbij ze advies geeft en schrijft voor de verschillende mediakanalen.

Meer nieuws